Tips för att varva ner.

Det har varit en intensiv vecka för mig och jag har ännu en intensiv vecka framför mig. Det är många små berg som ska bestigas som jag vet att jag kommer vara oerhört stolt över mig själv när jag väl tagit mig över dem. Den här veckan har jag också fått påminna mig om det här. Livet på facebook och instagram är inte alla sidor av livet. Det är de sidor någon valt att visa upp. Lätt att glömma.

Jag har varit uppe i varv många dagar i rad och sovit dåligt många nätter i rad. När jag vaknar känns det inte som jag sovit något för jag har bearbetat alla intryck från dagen innan och förberett mig för dagen efter. Det är ju i sådana här tider som man behöver lite knep för att behålla sinnet på jorden så att säga. Här kommer några tips för att varva ner. Hålla tankarna och stressnivån i schack. Det är sådant som funkat för mig. Dock kräver det sin tid och övning. Det finns ingen universallösning för att varva ner och hitta lugn.

Yoga:

Mitt viktigaste och största verktyg för att hitta lugn, fokus, kontroll, perspektiv och komma till insikt.

  • Yogobe – svensk sida med bästa kvalité av instruktionsfilmer för yoga och meditation. Har också en utmaning som heter #beyoga365 som går ut på att leva yoga både på och utanför mattan. Börjar idag 1 sep. Grymt engagemang och motivation från alla som är med. Oavsett om det är första gången du sätter dig på mattan eller yogat länge. Mer info här.
  • Yogaglo – amerikansk sida med bästa kvalité av utländska instruktionsfilmer för yoga och meditation. Både yogobe och yogaglo har mycket fakta, tips, råd och bloggar med nyttig inspiration. Det bästa med båda sidorna är också att du kan yoga med fantastiska instruktörer var du än är.
  • Johanna Anderssons Global yoga DVD:er har hjälp mig mycket i min resa och gör fortfarande. Speciellt yin dvd:n. Älskar valfriheten i dem.

 Meditation:

  • Meditation Revolution – 21 dagar med stegrande meditationsövningar från Yoga Journal. Jag gillade dem verkligen. Fantastisk nyttig sida om livet.
  • Headspace – get some headspace. En app med 10 dagars gratis kom igång meditation. Helt ok att starta med om du är helt ny eller känner att du har tappat meditationen ett tag och vill ha hjälp att kicka igång igen. Kostar om man vill fortsätta.
  • Mindfulness & Mindfulness II – appar med guidade meditationer, tidsbestämda och med klockor. Jag har använt de mycket om jag inte kan sova för att skingra tankarna och sluta mala runt det där som gör att jag inte kan somna.

Förutom de här har jag ju andra knep jag använder mig av. De där som jag skrev om i planen för en ångestfri höst till exempel.

Har du några tips, knep eller råd att dela med dig av?

554551_527948587248506_284159516_n

1 tanke på “Tips för att varva ner.

  1. Pingback: Så här är jag hösten, living and shit. | En träningsblogg och lite till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s